Nutramare Montillit Active Clay 1.2 kg Udvid

Nutramare Montillit Active Clay

Ny vare

  • Montillit Active Clay – Mineral ler

Montillit ler har mange gode egenskaber til anvendelse i havedamme. Det er samme type ler som findes i de japanske muddersøer. Det er fyldt med mikro- og makromineraler. Det kan afgifte vandet ved at binde tungmetaller, proteinforbindelser, fosfater og farvestoffer.

Flere detaljer

4 Varer

229,00 kr

inkl. moms

Køb inden kl 12 og få leveret næste hverdag

Faste lave priser

Kun den bedste kvalitet og god kundeservice med faglig viden

Køb for 799,00 kr mere og få fri fragt!

Fri fragt tilbuddet gælder kun levering med GLS Upakkeshop op til 19kg

Montillit Active Clay – Mineral ler

Montillit ler er en af de rigeste kilder til naturlige former for essensielle mineraler i jorden. Mineral ler er undervurderet, når det kommer til havedamme.  

Nutramare Montillit Active Clay består af 100% Friedländer Montmorillonite Illite. Disse lermineraler er af højeste kvalitet. Leret pulveriseres til det fineste pulver i en speciel process. Jo finere pulveret er, jo større overflade og jo flere forurenende stoffer kan det binde.

2 typer montmorillonit:
Der findes 2 typer af montmorillonit ler. Natrium og Calcium.

Natruim-montmorillionit bruges i industrien i ting som gips, kattegrus, beton, rengøringsmidler og farveblyanter.
Calcium montmorillionit, også kaldet ”levende ler” er spiseligt og består af mineraler der forbedre ensymproduktionen i alle levende væsner. De har over 60 forskellige Mikro- makro- og mineralske sporstoffer. Montmorillonit findes også i de japanske muddersøer.

Reducere antallet af bakterier i vandet

En af de gode egenskaber ved ler er, at det kan reducere dit bakterietryk (antallet af bakterier i vandet). Når du tilsætter leret, så vil det binde alle små partikler i vandet. Disse bliver tunge og synker til bunds. Det betyder, at du fjerner fødegrundlaget for bakterierne der lever af disse små partikler (fritlevende bakterier) og bakterierne vil hurtigt blive reduceret. 

Forbedre din vandkvalitet

Montillit ler forbedre din vandkvalitet på flere punkter.

  • Montillit ler binder 
    • Tungmetaller og toksiner
    • Proteinforbindelser
    • Fosfater
    • Farvestoffer (gul nuance)
  • Undertrykker alger
  • Stabilisering af pH-værdien
  • Berigelse af vandet med vigtige mineraler
  • Fjerner lugte

Fordele ved brug af Montillit ler:

  • Reducerer stress
  • Mindre modtagelighed for sygdom
  • Hæmmer bakterielle infektioner
  • Fremmer sårheling
  • Øget vitalitet og farveintensitet

Oprindelsen af leret bestemmer sammensætningen

Historien om dannelsen af Friedland-lermineralet begyndte for omkring 50 millioner år siden som et sedimentationsprodukt i et urhav, der geografisk ligger i det, der nu er Østersøen. Med den sidste istid blev denne forekomst skubbet af gletsjere som "eksotiske flager" til det nordlige Tyskland. Den komplekse geologiske historie havde en væsentlig indflydelse på dannelsen af den endelige, meget unikke mineralogiske struktur.

På grund af de giftbindende egenskaber bruges Friedlander montmorillonit-illite i stor skala i husdyrbrug. I modsætning til aktivt kul binder det ingen vigtige vitaminer. Det har været kendt i lang tid, at ler har positive sundhedsegenskaber, hvorfor det også kaldes helbredende ler.

Ultra fint malet for maksimal effektivitet

Et afgørende punkt i effektiviteten af leret er partikelstørrelsen. Jo mindre lerpartiklen er, jo større (med samme volumen) er det specifikke overfladeareal, hvorpå forurenende stoffer kan bindes.
Nutramare Montillit aktivt ler males til et ultrafint mel i en kompleks proces. Denne ekstraordinære finhed maksimerer overfladearealet og multiplicerer bindingskapaciteten. Først når partiklerne er knust så fint som muligt, kan der ophobes forurenende stoffer i lerets mellemlag og kanter.

Aktiv lyd - turboen til dammen

Effektiviteten af de fine lerpartikler kan øges ved at aktivere mineralet.

Nutramare Montillit aktivt ler aktiveres skånsomt i en speciel proces. Antallet af positive ladningsbærere stiger massivt som følge af denne aktivering. Dette gør det aktiverede ler til en fremragende adsorber: forurenende stoffer og toksiner tiltrækkes af det aktiverede ler og bindes permanent i de mellemliggende lag.

Effekt bekræftet af universitetsstudier

Universitetsstudier og vellykket brug i akvakultur bekræfter effektiviteten af Nutramare Montillit Aktivton. Virkningen af et tysk montmorillonit på fisk blev først bekræftet på universitetet ved hjælp af Friedländer aktive ler. Især i stressede situationer kan tilsætning til foderet og som vandtilsætning styrke koi'ers sundhed og forebygge sygdomme.

Anvendelse:

1x ugentligt 100-150g pr. 10.000 liter vandvolumen. Én måleske svarer til 50g.

Opløs kortvarigt Nutramare Montillit Active Clay i lidt damvand under omrøring jævnt. Fordel derefter blandingen jævnt over vandoverfladen.

Leret tåger vandet. Dette er kun midlertidigt. Afhængigt af filteret, dosering og aftager efter 4-24 timer.

Råd om anvendelse:.

  • For optimal effekt skal produktet bruges inden for 24 måneder efter produktionsdatoen.
  • Opbevares tørt.

OBS: Fjerner ikke grønt vand/grønne svævalger! - Dette skal bekæmpes med UV-C lys 

Tekniske Sammensætning

Silicium: ≥ 23,0%;
Aluminium: ≥ 9,6%;
Jern: <3,8%;
Magnesium: ≥ 9,6%;
Calcium: ≥ 0,2%;
Natrium: ≥ 0,7%;
Kalium: ≥ 1,7%;
Titanium: ≥ 0,5%

 

Der er ingen kundeanmeldelser endnu.

Skriv en anmeldelse