Heater til dammen

Heater til dammen

Der er 1 produkt.
Viser 1 - 1 af 1 produkt

Skal en Koidam være opvarmet?

Teknisk set behøver du ikke opvarme en koi-dam, Koi karper er naturligt koldblodet, hvilket betyder, at de kan tilpasse sig en lang række vandtemperaturer. Du bør dog overveje at et varmelegeme for at forhindre, store temperatur udsving. Udsving i vandtemperaturen kan være et stort problem og kan føre til en lang r...

Skal en Koidam være opvarmet?

Teknisk set behøver du ikke opvarme en koi-dam, Koi karper er naturligt koldblodet, hvilket betyder, at de kan tilpasse sig en lang række vandtemperaturer. Du bør dog overveje at et varmelegeme for at forhindre, store temperatur udsving. Udsving i vandtemperaturen kan være et stort problem og kan føre til en lang række problemer, speciel i forår og efterår.

At opvarme sin dam er noget de færreste tænker over. De klarer sig jo fint ved de naturlige temperaturer vi har i Danmark. Fordi koi-karper kan overleve ved både lave og høje temperaturer, så er det ikke alle temperaturer der er lige gode for dem.

En koi-karpes immunforsvar bliver aktivt, når vandtemperaturen når cirka 15 °. I mellemtiden bliver parasitter og bakterier også aktive i koldt vand, især når vandtemperaturen falder til 12 °. I de kolde måneder kan dit vand være koldt nok til, at parasitter og bakterier kan trives, men ikke varmt nok til at aktivere din koi's immunsystem. Din koi-fisk kan således være mere modtagelig for sygdom.

Mindre
Mere